Fűszeres vagdalt hús tésztakabátban
A borjúhúst apró kockákra vágom, és két napig érlelem az elkészített páclében. Ezután addig főzöm a húst a
fűszeres lében, amíg zsírjára sül, és a páclé elfő alóla. A sertéshúst megdarálom, hozzáadom a tojást, a tejszínt,
a reszelt ementálit, sót, borsot, kakukkfüvet,
majoránnát és a finomra vágott petrezselyem zöldjét. A szalonnát apró kockákra vágom, serpenyőben
üvegesre kiolvasztom, és beleteszem a szeletekre vágott gombát (lehet vadgomba is). Rövid ideig együtt sütöm, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát is. Pár percig még pirítom, beleteszem a húsokat, és az egészet jól összekeverem.
A leveles tésztával kibélelem a tortaformát, ráöntöm a fűszeres húskeveréket, és benedvesítem a tészta
kerületét. A tetejét egy kerekre igazított tésztalappal fedem le. A széleit jól lenyomkodom, tojássárgájával bekenem és a közepére egy lyukat vágok, hogy a sütés közben keletkező gőztől ne repedjen ki a „tésztakabát”. Előmelegített sütőben, 200 fokon sütöm 30 percig, majd 170 fokon további 10 percig.
Pác
A hozzávalókat összekeverjük.