Garnéla buzzara módra
Fejenként 10 darab garnélafarkat megpucolunk. Leszedjük a páncélját, eltávolítjuk a bélcsatornát. A paradicsomot meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. 3-4 gerezd szeletelt fokhagymát kevés olívaolajban elkezdünk párolni, majd rátesszük a frissen aprított petrezselymet. A serpenyőbe dobjuk a kockázott paradicsomot, sózzuk-borsozzuk, és összeforgatjuk. Hozzáadunk egy kevés zsemlemorzsát, majd felöntjük ízlés szerint 3-4 deciliter fehérborral. Ebbe a mártásba helyezzük a pucolt rákokat, és 2-3 perc alatt megpároljuk. A sárgarépát, az angol- vagy halványítózellert, egy fél kaliforniai paprikát meg némi póréhagymát felszeletelünk, és kevés olívaolajon, megsózva-megborsozva pár perc alatt megpirítunk. Szintén kevés olívaolajon a friss, felkarikázott péksüteményt aranybarnára sütjük, és tálaláskor a zöldségekkel együtt ezt kínáljuk a mártásos rák mellé.