Forrás: Pásztor Tünde

Gerslivel főtt krumplileves

Gerslivel főtt krumplileves

A gerslit leöblítjük, és egy csipet sót meg a babérlevelet hozzáadva körülbelül 2 liter vízben feltesszük főni. Amikor már majdnem puha, beletesszük a kockákra vágott burgonyát meg zellert és a félkarikákra szeletelt sárgarépát. Ekkor kerül bele az ugyancsak kockákra vágott füstölt hús is.
Amíg a hozzávalók puhulnak, egy másik edényben rántást készítünk: a zsiradékon megfonnyasztjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve világosbarnára pirítjuk. A végén tesszük bele az áttört fokhagymát meg a pirospaprikát, felengedjük egy kevés vízzel, majd elkeverjük benne a tejfölt, és az egészet a lassan fövő leveshez adjuk. A levest újraforrás után még 5 percig főzzük, és már tálalhatjuk is.

kaloria 330 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.