Először a kompótot készítjük el. A gyümölcsöt hagyjuk felengedni, majd pici vizet hozzáadva pár perc alatt felfőzzük. Nem szabad túlfőzni, maradjanak egyben a szemek. Hozzákeverünk ízlés szerint egy-két evőkanál cukrot (akkor jó, ha kicsit savanykás marad). Hagyjuk hűlni, a többi ízesítőanyagot (narancslikőr, pár csepp citromlé, vaníliás cukor) csak ekkor keverjük hozzá. Tálalásig berakjuk a hűtőszekrénybe.
A kekszet erős zacskóba tesszük, és sodrófával durva morzsává törjük. Beleszórjuk a poharak aljába. A tejszínből kemény habot verünk. A gesztenyepürét keverőtálba rakjuk, áttörjük, majd habosra keverjük a tejszínhab negyedével. Végül hozzáforgatjuk a maradék habot is. Csillagcsőrös habzsákba tesszük, és belenyomjuk a poharakba a tört keksz tetejére. Hideg helyen tároljuk. A kompótot közvetlenül tálalás előtt kanalazzuk csak rá.