Gesztenyekrémes pulykakocka
A pulykamellet besózzuk, kiolajozott tepsibe tesszük, és
160 fokon körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Amíg sül a
pulyka, a hagymát finomra összevágjuk, és kevés olajon
megfonnyasztjuk. Áttörjük a gesztenyemasszát, kikeverjük
a letépkedett kakukkfűvel, a párolt vöröshagymával,
kevés sóval, és beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
A megsült pulykából egyforma, félcentis szeleteket vágunk,
és egy tepsibe sorakoztatjuk. A tetejüket megkenjük
gesztenyekrémmel, majd befedjük egy újabb sülthúsréteggel. Fóliával betakarjuk, nyomatékul 1-2 kg sót teszünk rá, és a hűtőbe tesszük dermedni. Kockákra vágva kínálhatjuk hideg előételnek salátakísérettel, de melegen, krumplipürével is nagyon finom.