Gesztenyés-birsalmás töltött pulyka tejszínes rozmaringos burgonyával

Megmossuk a szárnyast kívül-belül, szárazra töröljük. Bedörzsöljük sóval.

Meghámozzuk a birset, a csutkát kivesszük, a gyümölcshúst apró kockára vágjuk. Felaprítjuk a gesztenyét és a póréhagymát is. Összekeverjük az összevágott zöld fűszerekkel, a tejszínnel meg a konyakkal. Pici sóval, reszelt narancshéjjal, őrölt fehér borssal ízesítjük.

Fellazítjuk a pulyka bőrét a mellén és a comboknál, és betöltjük a tölteléket. Habzsákból a legegyszerűbb, de kanállal is lehet. A szárnyas hasüregébe rakjuk a narancsot, amelynek már lereszeltük a héját, valamint a külső, piszkos leveleitől megfosztott, egészben hagyott vöröshagymát. Ha maradt a töltelékből, azt is idekanalazhatjuk. A szárnyakat hátra-, a lábait összekötjük.

Kizsírozunk egy sütőtálat, belefektetjük a megtöltött állatot. Olvasztott zsírral meglocsoljuk. Öntünk alá 2-3 deci vizet. Alufóliával lezárjuk, és 150-160 fokos sütőben 4-5 órán át sütjük. Levesszük róla a takarást, és ha szükséges, kicsit rápirítunk, magasabb hőmérsékleten.

Meghámozzuk a krumplit, cikkekre vágjuk. Hideg sós vízben felrakjuk főni. Amikor elkezd forrni, leszűrjük, és rögtön hideg vízbe átrakjuk, hogy ne főjön tovább. Összekeverjük egy-két evőkanál zsiradékkal, és beletesszük egy kis tepsibe. 200 fokos sütőbe rakjuk. Fél óra múlva megszórjuk az összevágott rozmaringgal, sós tejszínnel meglocsoljuk. Visszatoljuk, és körülbelül még negyedórát sütjük, míg szépen meg nem pirul a teteje.

Gesztenyével töltött csirkecombfilé egészben sült zöldségekkel

 

kaloria 760 CAL
ido 400 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

8 személyre

Ajánlataink