- A tésztához a margarint elmorzsolom a liszttel. Hozzáadom a 3 tojássárgáját, a porcukrot meg a sütőport, és alaposan kidolgozom. A tésztából 30 db golyót formázok, és kibélelem velük a kivajazott kosárkaformákat. Megtöltöm a kosárkákat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.
- A töltelékhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttöröm, és összekeverem a joghurttal meg a rummal. A tojásfehérjét kemény habbá verem, azután óvatosan a masszához keverem.
Hozzávalók
4 személyre
Gesztenyés kosárkák
1 kávéskanál sütőpor
25 dkg finomliszt
12.5 dkg margarin
5 dkg porcukor
3 tojássárgája
vaj a tepsi kikenéséhez
Töltelék
15 dkg gesztenyemassza
2 dl joghurt
3 tojásfehérje
1 teáskanál rum