Gesztenyés minitorták

Gesztenyés minitorták

Elektromos habverővel habot verünk a tojások fehérjéből. Egy másik tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, Összeforgatjuk a tojáshabbal, majd több részletben beledolgozzuk a keményítővel és a kakaóporral elkevert lisztet. Nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, ráöntjük a masszát, fakanállal kihúzogatjuk a szélekig, majd 180 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk teljesen hidegre hűlni. Pogácsaszaggatóval
korongokat vágunk ki belőle (a maradék tésztára most nem lesz szükség).
Közben elkészítjük a krémet. Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. A gesztenyemasszát jól kikeverjük 1 dl tejszínnel és fél deci rummal. A többi tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Óvatosan összeforgatjuk a kevés tejszínnel már fellazított gesztenyével. Kicsavarjuk a zselatinlapokat, meleg vízben feloldjuk, és belekeverjük a habba. Hagyjuk kicsit meghúzni. Formázógyűrűk aljába tesszük a piskótakorongokat, rájuk kanalazzuk a gesztenyés
habot. Fóliával letakarjuk, és hideg helyre tesszük 2-3 órára. Utána éles kés segítségével leszedjük róluk gyűrűt. Közvetlenül tálalás előtt habzsákból édes tejszínhabot nyomunk rájuk, megszórjuk csipetnyi őrölt fahéjjal, és egy-egy koktélcseresznyét biggyesztünk a tetejükbe.

kaloria 200 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.