Gesztenyés-almás sütemény

Gesztenyés-almás sütemény

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, és fóliába csomagolva hideg helyen egy
órát pihentetjük. Ezután téglalap alakúra kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit úgy, hogy pereme is legyen. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük. A gesztenyemasszát krémesre keverjük a tejszínnel meg a rummal. A tészta alját megkenjük a lekvárral, belesimítjuk a gesztenyemasszát, erre pedig egyenletesen rászórjuk a reszelt almát és a mazsolát. Kevés porcukorral meghintve a 170-180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35-40 percig sütjük. A kihűlt süteményt a hűtőben kissé megdermesztjük, mert csak úgy lehet szépen szeletelni.

kaloria 350 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink