Gesztenyével töltött csokis muffin

Dr. Kazsimérszki Alida (Sátoraljaújhely) nagyon finom muffint küldött. A kis sütemények tésztája jó szaftos, és mindegyik egy-egy adag édes gesztenyepürét rejt magában. A tetején puhára olvadt csoki pedig a tökéletes ráadás.

Habosra keverjük a cukrot az egész tojással. Hozzáöntjük a tejet és az olajat. Külön tálban összekeverjük a lisztet a kakaóporral, a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával. A kétféle keveréket alaposan összedolgozzuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük muffinpapírral. A formákba töltünk 2-2 evőkanálnyi tésztát, erre teszünk egy-egy kiskanálnyi felolvasztott gesztenyepürét, majd még annyi tésztát, hogy a formák 2/3-áig érjen. A muffinok tetejét megszórjuk csokipasztillával. Tűpróbáig sütjük.

Sütőtökös muffin csokihabbal

Sárgabarackos minimuffin mézes levendulahabbal

kaloria 280 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.