Gluténmentes gyümölcskenyér

Összevágjuk az aszalt gyümölcsöket, nem túl apróra. Az almalében felfőzzük, hagyjuk benne kihűlni. Utána leszűrjük, az almalevet megőrizzük. A dióféléket nem kell felvágni. A fehér csokit késsel apróra forgácsoljuk. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. Egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat.

Egy tálban összekeverjük a gluténmentes lisztet a darált mandulával. Végül az összes hozzávalót összedolgozzuk. Annyi almalevet adunk hozzá, hogy muffintészta-sűrűségű legyen (lágy, de nem folyik). Egy körülbelül egyliteres hosszúkás formába simítjuk. 180 fokos sütőben háromnegyed órán át sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.

Juci néni püspökkenyere

 

 

kaloria 290 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.