Forrás: Csonka Ilona

Juci néni püspökkenyere

  1. Langyos vízbe áztatjuk egy-két órára a megmosott mazsolát és a többi aszalt gyümölcsöt. Ha letelt az idő, leszűrjük, és feldaraboljuk.
  2. Kemény habbá verjük a fehérjéket, ha már kezd sűrűsödni, akkor kanalanként adagolva, habverés közben hozzáadjuk a porcukrot is. Szép, fényes habot fogunk kapni.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a felaprított szárított gyümölcsökkel, a durvára tört dióval meg a csokoládécseppekkel. Óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk mindezt a habbal.
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb vagy két kisebb szögletes sütőformát, beleöntjük a masszát, és 170 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
  5. Rácsra borítva kihűtjük. Porcukorral megszórjuk. Sokáig eláll.

Narancsos püspökkenyér

Gyümölcskenyér teljes kiőrlésű liszttel

kaloria 250 CAL
ido 190 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink