Göcseji töltött galamb
A finomra vágott, vajban megpárolt vöröshagymán kissé átpirítjuk az apró kockára vágott gombát, a galambok és a csirke máját. Vágott petrezselyem zöldjével megszórjuk.
Ha kihűlt, az áztatott zsemlékkel, a felvert tojásokkal, kevés sóval meg borssal finom tölteléket készítünk. A
jól megtisztított házi galambokat a nyaki bőrnél megtöltjük, bedörzsöljük kevés sóval és borssal. Tepsibe
tesszük, forró zsírral meglocsoljuk, kevés vizet öntünk alá, és tepsiben megsütjük. Sütés közben a zsírjával többször meglocsoljuk, és ha kell, kevés vizet öntünk alá. Gombás rizzsel, szalmaburgonyával és rántott petrezselyem
zöldjével tálaljuk. Ünnepekkor befőtt is kerül mellé.