Gombapörkölttel töltött palacsinta
A tojásokat tálba ütjük, megsózzuk, hozzászitáljuk a lisztet. A tejet apránként adagolva, folyamatosan kevergetve sima palacsintatésztát készítünk. Ha túl sűrű lenne, kevés szódavízzel hígíthatjuk. Serpenyőben olajat
forrósítunk, és a tésztából hagyományos módon palacsintákat sütünk.
A töltelékhez az egyik vöröshagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, megtisztított,
apró kockákra vágott gombát. Megszórjuk fűszerpaprikával, azzal is pirítjuk egy keveset, sóval és őrölt borssal ízesítjük. A gombát a saját levében pároljuk puhára. Ekkor elkeverünk benne egy evőkanál lisztet, besűrítjük a szaftját. A palacsintákat megkenjük a gombás töltelékkel, félbehajtjuk, és egymásra halmozzuk.
A zöldségeket cikkekre vágjuk, egy kevés forró olajon megpirítjuk, majd szépen elrendezzük a palacsintatorony
mellett.