Gombás paprikás burgonya

Két evőkanál zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Egy percig pirítjuk, ekkor mehet hozzá az apróra vágott paradicsom és paprika. Annyi alaplevet öntünk rá, hogy bőven ellepje, és magas hőfokon, fedő nélkül forraljuk 20-30 percig, amíg a vöröshagyma krémesre nem puhul. Ekkor botmixerrel áttörjük.

Belekeverjük az őrölt pirospaprikát. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, öntünk rá annyi folyadékot, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük főzni.

Közben egy serpenyőben a maradék egy evőkanál zsiradékon a kakukkfűvel megpirítjuk a felaprított gombát. Ha már félig megpuhult a krumpli, hozzáöntjük a megsütött csiperkét, és addig főzzük, míg minden meg nem puhul. Ha kész, belekeverjük az összevágott petrezselyem zöldjét is.

Vörösboros paprikás burgonya

 

kaloria 310 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.