Olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott gombát, elkezdjük párolni. Ha már levet engedett, hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott csemegeuborkát, hozzáöntjük a levét is. Ízesítjük sóval, borssal, mustárral, áttört fokhagymával, egy csipetnyi őrölt babérral. Ráöntjük az alaplevet, és fél órán át főzzük.
Ha kész, besűrítjük a kis hideg vízben elkevert keményítővel. Beforraljuk, végül hozzákeverjük a növényi tejszínt.
Egy lábasba öntünk egy evőkanál olajat, rá a rizst, és addig forrósítjuk, míg a rizsszemek ki nem fehérednek. Forrásban lévő alaplével felöntjük, és kis lángon főzzük öt percig. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és a nagyon apróra vágott sárgarépát, és fedő alatt készre főzzük. Ha már felszívta a rizs a folyadékot, levesszük a tűzhelyről, letakarjuk, és hagyjuk így állni még tíz percet.