Gombás csirkeragu polentával

Gombás csirkeragu polentával

Az apróra vágott hagymát 3 evőkanál olajon megdinszteljük. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverünk egy evőkanálnyi pirospaprikát, és beletesszük a körülbelül
2 centis kockákra vágott csirkemellet. Visszatesszük a tűzre, megsózzuk, és kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús egy kis levet enged. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, felengedjük egy kevés vízzel, azután sóval és borssal ízesítve körülbelül 30 perc alatt puhára pároljuk.
Egy fazékban felforralunk 6 dl vizet, enyhén megsózzuk, majd lassan belekeverjük a kukoricadarát. A kását sűrűre főzzük, azután egy sütőpapírral kibélelt tepsire borítjuk, és ujjnyi vastagon elterítjük. Hagyjuk kihűlni, majd késsel
kockákra vágjuk vagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A polenták mindkét oldalát kevés olajon megpirítjuk, és a raguval tálaljuk.

kaloria 450 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.