Gombás harcsapörkölt fokhagymás csuszával
A harcsafilét kockára vágjuk, enyhén besózzuk, és 20 percig pihentetjük. Közben a gombát és a hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. Kevés olajon a hagymát megfonnyasztjuk, rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, rövid ideig pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, és ráhelyezzük a harcsadarabokat. Tíz percig együtt rotyogtatjuk, azután félrehúzva pihentetjük.
A tépett csuszatésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd kevés zsiradékra szedjük. Teflonedényben átpirítjuk, és összeforgatjuk a házi túróval. Szedőkanállal egy-egy adagra való, félgömb alakú halmokat formázunk, és meglocsoljuk fokhagymás olajjal. A tésztát meglocsoljuk tejföllel, végül megkoronázzuk a kis kockákra vágott szalonnából sütött tepertővel. A csuszát a gombás harcsával adjuk asztalra.