Forrás: Pásztor Tünde

Gombás nyúlcomb árpakása ágyon

Gombás nyúlcomb árpakása ágyon

A nyúlcombokat besózzuk, borsozzuk, és egy tepsibe sorakoztatjuk. Melléteszünk egy fej vöröshagymát cikkekre vágva, aláöntünk egy deci olajat – adunk hozzá egy kis vizet is –, majd a sütőben lefedve, 120- 130 fokon körülbelül egy óra alatt puhára pároljuk. Amikor elkészült, levesszük a fedőt, és a nyúlcombokat szépen megpirítjuk. Az árpagyöngyöt annyi sós vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Mellérakunk egy fej megtisztított vöröshagymát is az íze végett, azután az árpagyöngyöt puhára pároljuk. Az utolsó hagymánkat finomra aprítjuk,
és egy kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Rátesszük a megtisztított, cikkekre vágott gombát, és sóval, borssal ízesítve megdinszteljük. Tálaláskor az árpakásából kis gombócokat formázunk, ezekre helyezzük a sült nyúlcombokat, végül mindegyiket megkoronázzuk egy-egy
adag pirított gombával.

kaloria 800 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.