Gombás őzragu
A hagymát megtisztítjuk, finomra összevágjuk, egy kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a paradicsompürét,
és kevergetve a zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott őzhúst, megsózzuk, egész borssal,
borókabogyóval és babérlevéllel fűszerezzük. Felengedjük a borral, meg annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Fedő
alatt, 2-2,5 órán át puhára pároljuk. Amikor a hús elkészült, beleforraljuk a megtisztított, megmosott gombát. Ha szükséges, a végén utánasózzuk.
Köret
Egy fazékban bő, sós vizet forralunk, beleöntjük a kávét, és kifőzzük benne a makarónit. Az elkészült tésztát leszűrjük, leöblítjük és lecsepegtetjük, végül összeforgatjuk egy evőkanálnyi olajjal.