Gombás polenta

Gombás polenta

A tejhez hozzáadjuk a vajat, csipetnyi sóval, borssal és
szerecsendióval ízesítjük, majd felforraljuk. Belekeverjük
a darát, és mérsékelt tűzön körülbelül 8 percig hagyjuk
megduzzadni.
A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a zsályával,
valamint az aprított fokhagymával együtt megpároljuk a
serpenyőben felhevített fűszervajon. Sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük. A gombát 5 dkg reszelt füstölt
sajttal és a tojások sárgájával együtt a darába forgatjuk.
A masszát egy gömbölyű tűzálló tálba simítjuk. A maradék
megreszelt sajttal megszórva körülbelül 30 percig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben. Azután kiborítjuk, és szeletekre vágjuk. Frissen kevert vegyes saláta és vagdalt húspogácsa illik hozzá.

kaloria 870 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink