GOMBÁS PULYKARAGU
ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 30 perc – Csíkokra vágjuk a pulykamellfilét, és felforrósított olajban megpirítjuk. Rádobjuk a felkarikázott pórét és a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára főzzük, körülbelül 15 perc alatt. Hozzáadjuk a kicsumázott, felkockázott paprikákat. Két deci tejszínben elkeverjük a keményítőt, a húsra öntjük, összeforraljuk. Ha kell, utánízesítjük, majd megszórjuk finomra vágott petrezselyem zöldjével.
BURGONYAFEDŐ
A burgonyát héjastul megfőzzük, megtisztítjuk, még forrón áttörjük. Hozzáadunk egy deci tejszínt, három tojássárgáját, 8 dkg vajat, sózzuk-borsozzuk, őrölt szerecsendióval ízlés szerint fűszerezzük. Habosra kavarjuk. Egy jénai tálba simítjuk a ragut, befedjük a tojásos burgonyapürével. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje enyhén meg nem pirul.