Gombás sonkatekercs
A tekercs töltelékéhez a gombát és a hagymát megtisztítjuk, majd mindkettőt finomra vágjuk. A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a gombát, és megsózzuk, borsozzuk, ízesítjük. Lefedve, a saját levében puhára pároljuk. Amikor zsírjára sült, kissé kihűtjük. Hozzákeverjük a nyers tojást és 2 evőkanál tejfölt, majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy kenhető, de mégsem túl híg krémet kapjunk.
A sonkaszeleteket a gombás krémmel megkenjük,
majd szorosan felcsavarjuk. Kikent tűzálló tálba rakjuk,
és reszelt sajttal összekevert tejföllel megkenjük a tetejét.
Előmelegített forró sütőben, közepes lángon addig sütjük,
amíg a teteje még nem barnul, de már szép sárgára sült.