Gombás tüdőragu
A sertéstüdőt főzés előtt pár órát áztatjuk, aztán megtisztítjuk és jól megmossuk. Annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. A főzőlébe adunk babérlevelet, fokhagymát, pár szem fekete borsot, sót. A puhára főtt tüdőt kiszedjük a léből, és amikor lehűlt, apró kockákra vágjuk. Egy kanál zsíron megpirítjuk az összevágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, majd a vastag szeletekre vágott zöldpaprikát. Fedő alatt, kevés vízzel 15 percig pároljuk, majd beletesszük a feldarabolt tüdőt és a kockára vágott paradicsomot. Kevés citromlével és ízlés szerint sóval
ízesítjük. Lassú tűzön még 10 percig pároljuk. Köretként
tálalhatunk hozzá zsemlegombócot vagy galuskát.