Forrás: Pásztor Tünde

Gombás-halas batyu

Gombás-halas batyu

Felolvasztjuk a vajat, és megpároljuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az elkapart fokhagymát, majd a felkockázott gombát. Felforraljuk, és ha elfőtt a leve, beletesszük a kockákra vágott halat is. Sóval, borssal, csipetnyi cayenne-i borssal fűszerezzük. Még 2 percig pároljuk, megszórjuk a liszttel, megkeverjük, majd felöntjük a borral, és fedő nélkül 15 percig főzzük.
Amikor a bor már majdnem elfőtt, belekeverjük a tejszínt, és lassú tűzön besűrítjük. Ha szükséges, még ízesítjük. Lehúzzuk a tűzről, belekeverünk 2
tojássárgáját, jól összedolgozzuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzákeverjük a finomra aprított petrezselymet.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és 8 négyszöget vágunk belőle. A széleket bekenjük tojássárgájával. A közepükre helyezünk egy-egy adagot a kihűlt halas töltelékből. A tésztából batyukat formázunk, a tetejüket is megkenjük
tojássárgájával, és a 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Langyosan tálaljuk.

kaloria 580 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink