Gombás-paradicsomos langalló

A TÉSZTÁHOZ

Egy tálba szitáljuk a lisztet, a közepébe kis mélyedést vájunk. Ide morzsoljuk az élesztőt, meghintjük a teáskanálnyi cukorral. Öntünk rá fél deci langyos vizet, húzunk a tetejébe lisztet, és hagyjuk kovászolódni. Jó negyedóra múlva öntünk hozzá még egy kis langyos vizet, hozzáadjuk a sót, és közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle. Ha már szépen öszszeállít, akkor beledagasztjuk a zsírt is. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk megkelni. Közben elkészítjük a feltétet. Felkarikázzuk a pórét, és üvegesre dinszteljük a zsíron, végül beletesszük a nagyobb darabokra vágott gombát, és nagy lángon éppen csak megsütjük. Ha kész, sózzuk és borsozzuk. A megkelt tésztát átgyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, hosszú csíkokra vágjuk, és sütőpapírral borított tepsire rakjuk. Lekenjük mindegyiket tejföllel. Egyenletesen elosztjuk rajta a hagymás gombát. Ráreszeljük a sajtot, rászórjuk a felezett koktélparadicsomot. Hagyjuk állni negyedórát, utána 180 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Frissen tálaljuk.

A RAKOMÁNYHOZ

kaloria 210 CAL
ido 135 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.