Gombás-sajtos-krumplis torta
A burgonyát megfőzöm, majd kevés tej, 5 dkg margarin, só, pici őrölt bors és 2 tojás hozzáadásával nem túl lágy masszát készítek, melyet félreteszek
kihűlni.
A gombát felszeletelem, és a maradék margarinon a lereszelt hagymával meg a finomra vágott petrezselyem
zöldjével addig párolom, amíg a gomba a zsírjára sül. A gombát egy porcelántálba teszem, hozzáadok két evőkanál tejfölt, a tojásokat, és ráreszelek 15-20 dkg sajtot (füstölt is lehet). Sóval, őrölt borssal és zúzott
fokhagymával ízesítem, azután mindezt jól összekeverem.
Egy közepes méretű tűzálló tálat kikenek margarinnal, majd kibélelem az időközben kihűlt krumplimassza kétharmadával. Belehelyezem a gombás keveréket, és vékony rétegben betakarom a maradék masszával. A tetejét megkenem tejföllel, és megszórom a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe teszem, és közepes hőfokon, körülbelül 45 perc alatt megsütöm.