Gombás-tojásos pástétom fűszeres babos rizzsel

Gombás-tojásos pástétom

A vöröshagymát, a pórét és a fokhagymát felaprítjuk, a gombát kis darabokra vágjuk, majd az egészet egy kevés olajon megfonnyasztjuk. 3 tojást megfőzünk, majd kockákra vágjuk. A párolt zöldségeket meg a
tojáskockákat összekeverjük a darált hússal, és hozzáadunk még 2 nyers tojást. A masszát sóval és színes
durva borssal ízesítjük, azután kiolajozott őzgerincformába tesszük. A formát vízzel félig telt tepsibe állítjuk, és 160 fokos sütőben körülbelül egy órát gőzöljük.

Fűszeres babos rizs

A babot előző nap beáztatjuk, majd az egyik hagymával, a fokhagymával, sóval és babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük, azután leszűrjük. A másik hagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a rizst, kicsit azzal is pirítjuk, majd hozzátesszük a babot. Fahéjjal, gyömbérrel, pici sáfránnyal, római köménnyel és sóval ízesítjük, felöntjük
másfélszeres mennyiségű vízzel, és készre főzzük.

kaloria 660 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink