Ha nyers zöldbabot használunk, akkor megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük. Míg fő, egy akkora serpenyőben, amelyben majd az összes tészta el fog férni, egy-két evőkanálnyi olajon vagy zsíron pirosra sütjük a felkockázott, sózott-borsozott csirkemellet. Kivesszük a serpenyőből, átrakjuk egy tányérra, lefedjük alufóliával, hogy melegen tartsuk. A serpenyőbe dobjuk a felkarikázott újhagymát, a feldarabolt gombát, a lereszelt fokhagymát. Nagy lángon, időnként megkeverve addig sütjük, míg a gombából kijövő víz teljesen el nem párolog. A végén ízesítjük a szójaszósszal, fél kávéskanálnyi őrölt fekete borssal, pici sóval, ha még szükséges (a szójaszósz általában elég sós). Hozzádobjuk a leszűrt zöldbabot, visszarakjuk a csirkekockákat, jól átkeverjük. Beleszedjük a kifőtt tésztát, összeforgatjuk. Pici koktélparadicsomokkal és rózsaborssal díszítjük.
Hozzávalók
4 személyre