Forrás: Petrovics György

Gombatorta levelestésztán ágyazva

Gombatorta levelestésztán ágyazva

Tévhit, hogy a torta csakis édes lehet! Ez a gombatorta
egyaránt ajánlott késői szüret idejére borkorcsolyaként és
hűvös őszi estéken vacsorára, forró tea mellé. A szalonnát felkockázom, és lassú tűzön kiolvasztom a zsírját – ebben megdinsztelem az apró kockákra vágott hagymát. Rádobom a felszeletelt gombát, és a lángot felerősítve addig pirítom, ameddig a levét teljesen elfővi. A tűzről levéve félreteszem, hagyom kihűlni. A hideg gombához keverem a tojásokat, a tejfölt, a fűszereket és a felaprózott petrezselyemzöldet. A kiolvasztott levelestésztát kb. 40 cm átmérőjű körré nyújtom, s kibélelek vele egy 26 centis tortaformát. A csíkokra vágott
sonkát egyenletesen a tésztára szórom, és a gombás
masszával beterítem. A formából kifutó tésztát a töltelékre
visszahajtom, és olvasztott vajjal megkenem. 200 fokra
előmelegített sütőben (gázsütő 6-os fokozat) kb. 45 percig
sütöm. Friss salátával tálalva egészen különleges étel.

kaloria 270 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink