Gombával töltött káposztarolád
A káposztaleveleket megmossuk, a vastag levélereket laposra vágjuk, majd enyhén sós vízben körülbelül három
percig blansírozzuk. Kivesszük, alaposan lecsöpögtetjük,
majd szétterítjük a munkalapon. Lecsepegtetjük és csíkokra vágjuk a paradicsomot. Megtisztítjuk és szeletekre vágjuk a gombát.
Összekeverjük a tojást a tejszínnel és a zöldfűszerekkel.
Hozzáadjuk a gombát és a paradicsomot, sózzuk-borsozzuk. Serpenyőben megolvasztunk egy evőkanálnyi vajat, és kevergetve megsütjük rajta a tojásos-gombás massza felét. Kiszedjük a serpenyőből, négyfelé osztjuk.
A maradék tojásos masszával ugyanezt megismételjük.
A tojásos gombát elosztjuk a káposztaleveleken, és a levél
végeit behajtva felcsavarjuk. A roládokat cérnával összekötözzük, majd egy fazék szűrőbetétjére sorakoztatva forró víz fölé helyezzük. Mérsékelt tűzön, fedő alatt 15 percig gőzöljük. Bazsalikommal díszítve tálaljuk.