Gombával töltött krumpli
A krumplit megmossuk, szárazra dörzsöljük. Bekenjük a fűszervajjal, megszórjuk sóval, majd egyenként alufóliába csomagoljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben
körülbelül 50 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, levágjuk a „kalapját”, és körülbelül 1 cm vastag falat hagyva kivájjuk a krumpli belsejét.
Egy kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát. Megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, belekeverjük a krumpliforgácsot, az apró kockákra vágott paprikát meg a tejfölt, majd jól összekeverve még 3-4 percig sütjük.
A gombás keveréket a kivájt krumplikba töltjük, a krumplikat kiolajozott tepsibe ültetjük, és megszórjuk a zsemlemorzsával elkevert reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad, rápirul a tetejére.