Gombócos tejfölös káposzta

Először összegyúrjuk a gombócok masszáját: a vöröshagymát és a fokhagymát lereszeljük, majd összedolgozzuk az összes többi hozzávalóval. Nagy diónyi gombócokat formázunk belőle.

A káposztás alaphoz először megdinszteljük a felaprított vöröshagymát a zsíron, majd hozzápirítjuk az áttört fokhagymát. Rátesszük a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot, zsírjára sütjük. Hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Beletesszük a szükség szerint átmosott, átvágott savanyú káposztát, rátesszük a gombócokat. Felöntjük a zöldségalaplével, és elkezdjük főzni. Ízesítjük majoránnával, őrölt babérlevéllel és köménnyel, sózzuk és borsozzuk. Fedőt teszünk az edényre, és addig főzzük az ételt, míg a húsgombócok meg nem főnek.

Közben a lisztet csomómentesre keverjük egy kis hideg vízben, hozzávegyítjük a tejfölt. Hozzáöntjük a forrásban lévő ételhez, és alaposan összeforraljuk.

Bözsi mama csülkös káposztája

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink