ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc – SÜTÉS: 1 óra – A cukkinit hámozatlanul, a padlizsánt hámozva vékony szeletekre vágjuk, majd a paprikát, a paradicsomot, a vöröshagymát is felkarikázzuk. A burgonyát hámozva hajszálvékony szeletekre vágjuk (például uborkareszelőn). Egy kanál olívaolajjal kikenünk egy jénai edényt vagy egy kis tepsit, és sorba rakjuk az összevágott zöldségeket, közéjük téve egy-egy sajtszeletet. Meglocsoljuk két evőkanál olajjal. A fokhagymagerezdeket a zsemlemorzsába törjük, hozzáadjuk a maradék olívaolajat, sózzuk, és ráterítjük a lerakott zöldségre. Fóliával vagy saját fedelével betakarjuk, 35-40 percre, közepes lángra a sütőbe tesszük, majd levesszük a takarást, és még körülbelül 30 percig sütjük – de vigyázzunk, ne égjen meg.
Hozzávalók
4 személyre