ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc – SÜTÉS: 1 óra – A cukkinit hámozatlanul, a padlizsánt hámozva vékony szeletekre vágjuk, majd a paprikát, a paradicsomot, a vöröshagymát is felkarikázzuk. A burgonyát hámozva hajszálvékony szeletekre vágjuk (például uborkareszelőn). Egy kanál olívaolajjal kikenünk egy jénai edényt vagy egy kis tepsit, és sorba rakjuk az összevágott zöldségeket, közéjük téve egy-egy sajtszeletet. Meglocsoljuk két evőkanál olajjal. A fokhagymagerezdeket a zsemlemorzsába törjük, hozzáadjuk a maradék olívaolajat, sózzuk, és ráterítjük a lerakott zöldségre. Fóliával vagy saját fedelével betakarjuk, 35-40 percre, közepes lángra a sütőbe tesszük, majd levesszük a takarást, és még körülbelül 30 percig sütjük – de vigyázzunk, ne égjen meg.
Hozzávalók
4 személyre
só
6 evőkanál olívaolaj
15 dkg vékonyra szeletelt gomolyasajt
5 púpozott púpozott evőkanál zsemlemorzsa
4-5 gerezd fokhagyma
2 paprika
1 kis kis padlizsán
1 nagyobb nagyobb vagy 2 kisebb cukkini
2 közepes közepes burgonya
3-4 paradicsom
1-2 vöröshagyma