Göngyölt pulykamell gazdagon
A húst enyhén kiverjük, besózzuk, és őrölt szerecsendióval fűszerezzük. A parajt 2-3 perc alatt vajon megpároljuk. A tojásokat felverjük, és a parajhoz
adjuk. Addig sütjük, amíg meg nem kocsonyásodik. A masszát az elterített húsokra kenjük. A főtt, lecsepegtetett spárgát a húsok közepére helyezzük, reszelt sajttal megszórjuk. Feltekerjük, majd olajozott fóliába egyenként becsomagoljuk. Tepsibe rakjuk, a tisztított és szeletelt zöldségeket köré halmozzuk. Kevés vizet öntünk alá, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 25 percig pároljuk. Ha kész, a tekercseket kiemeljük. A zöldséges levet a borral és a paradicsompürével ízesítjük. Ha híg lenne, csipetnyi liszttel sűrítjük, és egykét percig forraljuk. Végül átpasszírozzuk, ha szükséges, megsózzuk. Tálalás előtt a húst a fóliából kiveszszük, ferdén felszeleteljük. Vajon párolt gyümölcsökkel, párolt rizzsel kínáljuk.
Lehet bundázva is készíteni a húst, és forró olajban kisütni – ebben az esetben a mártás el is maradhat.