Forrás: Pásztor Tünde

Görög töltött kel

Görög töltött kel

A kockákra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát
kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. Belekeverjük a rizst meg a mazsolát, felöntjük forró húslével vagy vízzel, majd sóval, borssal, bazsalikommal és kakukkfűvel ízesítve 20 percig lefedve pároljuk. Hozzákeverjük a darált húst, az egész tojást meg a finomra vágott kaprot.
Közben a kelfejet sós vízben 5 percig blansírozzuk, ha kihűlt, leveleire szedjük. A levelekbe beletesszük a tölteléket, felgöngyöljük, serpenyőbe helyezzük, 3 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk. Mellé tesszük a darabolt paradicsomot, és lassú tűzön, fedő alatt egy órát pároljuk. Ekkor a töltelékeket kiemeljük, a paradicsomos
levet joghurttal elkeverjük, felforraljuk. Visszarakjuk a töltelékeket, végül párolt rizzsel körítve, citromszeletekkel díszítve tálaljuk.

kaloria 510 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink