Gőzgombóc szilvalekvárral

Lágy, könnyű tésztát dagasztunk a hozzávalókból. A megolvasztott, langyos vajat csak akkor dagasztjuk be, ha a tésztát már szép fényesre kidolgoztuk. Letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk a duplájára kelni.

Utána lisztezett deszkán kinyújtjuk, egyforma négyzetekre vágjuk. Mindegyikbe teszünk szilvalekvárt, és gombócot formálunk belőle. Ismét kelesztjük 15 percet. Sós vizet forralunk. Kizsírozunk egy párolóbetétet, beleteszünk annyi gombócot, amennyi egy rétegben elfér (lazán rakjuk, mert gőzölés közben meg fog nőni), és körülbelül negyedórát gőzöljük, aztán jöhet a következő adag. Olvasztott vajban megforgatjuk. Vaníliamártással, kis darált mákkal meghintve tálaljuk.

Baracklekváros gőzgombóc

kaloria 370 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.