Felmelegítünk fél deci vizet, és feloldjuk benne a mézet. A grépfrútokat megmossuk, késsel vastagon levágjuk a héjukat, kifilézzük a gyümölcshúst úgy, hogy a közben kicsurgó levét felfogjuk egy tálban. Minden kis fehér hártyától megtisztítjuk a grépfrútot, mert azok nagyon keserűvé tennék a végeredményt. A nagyobb cikkeket kisebb darabokra tépkedjük vagy vágjuk. Egy nagy tálba tesszük a felfogott levével együtt. Beleöntjük a citrom kifacsart levét is. A mandarint meghámozzuk, cikkekre bontjuk. Az almát negyedekre-nyolcadokra, majd vékony lapocskákra vágjuk a csutkája nélkül (ha szép, feszes a héja, meg sem kell hámozni). Az összes gyümölcsöt belerakjuk a tálba, a fagyasztottakat nem kell előtte kiolvasztani. Hozzáadjuk a mézes vizet és a vaníliás cukrot, óvatosan összeforgatjuk, majd hideg helyen érleljük egy-két órán keresztül.
Hozzávalók
4 személyre