Beszórjuk sóval és tört borssal a halfilék mindkét oldalát. Pihentetjük fél órán át, majd egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és pár perc alatt megsütjük benne a befűszerezett halszeletek mindkét oldalát. Ha kész, meglocsoljuk a citromlével.
A spárgát előkészítjük, a vajon közepes lángon ropogósra pároljuk, közben ízesítjük sóval, borssal, pici cukorral.
A tojássárgáját és a tejszínt turmixba tesszük, elkezdjük turmixolni, közben lassan hozzáöntjük a habzásig melegített vajat. Ha besűrűsödik, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük az apróra vágott medvehagymát meg a citromlevet.
Minden tányérra öntünk egy adag hollandi mártást, rátesszük a halat és a spárgát, adunk mellé petrezselymes újburgonyát. A maradék mártást külön edényben tesszük asztalra, mindenki meglocsolhatja még vele a saját adagját.