Grillezett hal vajban párolt spárgával és medvehagymás hollandi mártással

Beszórjuk sóval és tört borssal a halfilék mindkét oldalát. Pihentetjük fél órán át, majd egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és pár perc alatt megsütjük benne a befűszerezett halszeletek mindkét oldalát. Ha kész, meglocsoljuk a citromlével.

A spárgát előkészítjük, a vajon közepes lángon ropogósra pároljuk, közben ízesítjük sóval, borssal, pici cukorral.

A tojássárgáját és a tejszínt turmixba tesszük, elkezdjük turmixolni, közben lassan hozzáöntjük a habzásig melegített vajat. Ha besűrűsödik, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük az apróra vágott medvehagymát meg a citromlevet.

Minden tányérra öntünk egy adag hollandi mártást, rátesszük a halat és a spárgát, adunk mellé petrezselymes újburgonyát. A maradék mártást külön edényben tesszük asztalra, mindenki meglocsolhatja még vele a saját adagját.

A világ legjobb levese

kaloria - CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.