Grillezett csirkeszárny zelleres krumplipürével, sajtmártással

Grillezett csirkeszárny zelleres krumplipürével, sajtmártással

Egyszerűen csak sóztam-borsoztam a csirkeszárnyat, egy órát pácolódni hagytam. Addig készítettem a hozzávalókból egy majdnem hagyományos krumplipürét, azzal a különbséggel, hogy egy teáskanálnyi garam masalát is tettem hozzá, illetve egy kicsi vízben puhára főzött, majd összeturmixolt szárzellert kevertem bele. A grillben vastag parazsat készítettem, s a rácson 15-20 perc alatt átsütöttem a szárnyakat, úgy, hogy többször átforgattam, illetve a felületét olajban elkevert paprikával kenegettem. Mellette egy serpenyőben nekiálltam a gombás-sajtos mártásnak: a vajon megfuttattam egy kicsit a felkarikázott pórét, majd a felkockázott gombát egy kicsi sóval, borssal. A lényeg, hogy a gomba éppen megpárolódjon, a leve kicsit bepárolódjon. Ekkor mehet rá a durvára reszelt sajt és a bor. Mikor a sajt megolvad, jól át kell keverni, s készen is vagyunk. Akkor jó, ha mártásszerű a szaft sűrűsége. Friss halványítottzeller-szálat is tunkolhatunk a gombás mártásba. Száraz rozé jól illik hozzá.

A ZELLERES KRUMPLIPÜRÉHEZ

A GOMBÁS SAJTMÁRTÁSHOZ

kaloria 790 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink