Forrás: Pásztor Tünde

Grillezett paradicsom sajtkosárban tálalva

Grillezett paradicsom sajtkosárban tálalva

A sajtot lereszeljük, ízlés szerint fűszerezzük durva borssal.
Fogunk egy porcelántányért, adagonként vékony rétegben
beleszórjuk a sajtot, majd a mikróban körülbelül 1,5 percig pirítjuk. Amikor elkezdene megpirulni, kivesszük, spaklival vagy széles pengéjű késsel fölszedjük, azután rátesszük egy felfordított csésze aljára. Ráteszünk és rányomunk egy másik csészét. Megvárjuk, míg annyira kihűl, hogy megtartja a formáját. Négy sajtcsészét készítünk a leírt módon.
Közben a paradicsomot olívaolajon egy kicsit megpirítjuk.
Amikor majdnem kész, megsózzuk, és meghintjük a csíkokra vágott bazsalikommal. Rámorzsoljuk a gomolyát,
megszórjuk pirított dióval. A kihűlt sajtkosarakat kibéleljük egy kevés madársalátával, végül megtöltjük a grillezett paradicsommal.

kaloria 390 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink