Grillezett zöldségekkel töltött csirkemell
Februári fogásaink elkészítését a zöldségek grillezésével kezdtük. Nagyobb parázsra raktuk fel a paprikákat, az olajba mártott gombát, zöldhagymát. Utóbbival vigyázni kell, mert a zöldje könnyen
megbarnul, holott fontos, hogy megtartsa a színét. A grillezett zöldségeket ugyanis felszeleteltem nagyobb, 5-6 centis darabokra (a felét félretettem a zöldséges pitához), s ezekkel töltöttem meg a felszúrt
csirkemellfiléket.
A húsba lényegében egy zsebet vágtam, kívül-belül megsóztam, belül szárított majoránna, rozmaring, őrölt bors és kakukkfű keverékével vékonyan behintettem. A sajtokat is a zöldségekhez hasonló méretűre szeleteltem, majd az alapanyagokat sorra felhasználva
megtöltöttem a csirkemelleket. A nyílást fogvájókkal húztam össze, aztán a megtöltött mellek mehettek is az olajozott grillrácsra. Nem szabad túl erős parázsra tenni, inkább türelemmel süssük, pároljuk mindkét oldalukat 8-10 percig, máskülönben a vastagabb részek
nyersek maradnak. Amikor kezdett barnulni a hús, készen is volt. Félretettem meleg helyre, és csak félóra múlva szeleteltem fel karikákra, s kínáltam fűszervajas pirítóssal. Természetesen száraz fehérbort kortyoltunk mellé.