Palacsinta
A palacsintához a tojást egy mély tálban elkeverjük egy
csipetnyi sóval, a tej felével meg a liszttel, majd a maradék tejjel és a szódavízzel apránként tejszín sűrűségűre hígítjuk. Végül az olajat is belekeverjük, és a tésztát egy órát pihentetjük. Teflonserpenyőben körülbelül 12 palacsintát sütünk belőle.
A kisült palacsintákat megtöltjük, összesodorjuk és melegen kínáljuk.
Töltelék
A töltelékhez a búzadarát az olajon megpirítjuk, megsózzuk, megcukrozzuk, a vaníliás cukrot is hozzáadjuk, és annyi forró vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Lefedjük, és a darát a saját gőzében hagyjuk megduzzadni. Hozzáadjuk a kimagozott meggyet meg a mazsolát, azután az egészet elkeverjük.