Egy tálban összekeverjük a piskótához a száraz alapanyagokat: a lisztet, a kakaót, a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót.
Az instant kávét elkeverjük a forró vízben, hozzáadjuk az olajat és a tejet, kézi habverővel simára keverjük, majd hozzáöntjük a lisztes keverékhez. A három tojást villával felverjük, ezt is ráöntjük, majd kézi robotgéppel simára keverjük a tésztát. Két 18 cm átmérőjű kerek tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Elosztjuk köztük a masszát, és 150 fokos sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepük. Rácsra állítjuk a formákat, és így hagyjuk kihűlni. Végül kifordítjuk a formákból a két kerek piskótát, és mindegyiket két lapba vágjuk, így lesz összesen négy kakaós piskótalapunk.
A krémhez felmelegítjük a tejet a cukor felével és a vaníliaőrleménnyel. Egy mély tálban kézi habverővel felverjük a tojások sárgáját a maradék cukorral. Összekeverjük a lisztet a keményítővel, hozzászitáljuk a cukros tojássárgájához, alaposan összevegyítjük. Hozzáöntjük a lábasban lévő forró tejhez, és folyamatos keverés közben 2-3 percig forralva besűrítjük. Levesszük a tűzhelyről, és rögtön beledolgozzuk a kockákra vágott vajat. Átlátszó fóliával letakarjuk, hagyjuk kihűlni.
Elektromos habverővel kihabosítjuk a mascarponét, és összedolgozzuk a kihűlt főzött krémmel. Négy egyenlő részre osztjuk. Az egyik részt meghagyjuk fehéren, a másik hármat ételfestékkel kékre, zöldre és pirosra színezzük.
A kakaós piskótalapokat megtöltjük a színes krémekkel. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól megdermedjen. A fehér krémet is betesszük a hűtőszekrénybe. Másnap újra kihabosítjuk, és bevonjuk vele kívülről a tortát. Végül gumicukrokat nyomkodunk a puha krémbe.