Finomra vágjuk a vöröshagymát, megdinszteljük a zsiradékon. Hozzátesszük az apróra vágott vagy átnyomott fokhagymát, ezzel is pároljuk egy-két percig. Lehúzzuk a tűzhelyről, meghintjük az őrölt pirospaprikával, jól átkeverjük.
A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha szükséges, átmossuk. Deszkán átvágjuk, hogy könnyebben lehessen enni, ne kelljen a hosszú szálakkal bajlódni. Rátesszük a pörköltalapra, visszatesszük a tűzhelyre, felöntjük a zöldségalaplével, és 15 percig főzzük. Közben ízesíjük még őrölt köménnyel, babérral, sóval, borssal.
Ekkor mehet hozzá az apróra vágott csirkemell és a meghámozott, felkarikázott sárgarépa. Addig főzzük, míg minden meg nem puhul. A kész, forró ételbe keverjük a felezett virsliket. A lisztből és a tejfölből kevés hideg vízzel habarást készítünk, és besűrítjük vele az ételt, alaposan kiforraljuk. Tálalásnál friss kenyeret és tejfölt kínálunk mellé.