Székelykáposzta pulykahússal

Székelykáposzta pulykahússal

Apró kockára vágjuk a füstölt szalonnát. Egy lábasban kevergetve addig sütjük, míg halványbarnára nem pirul. Ekkor rászórjuk a meghámozott, finom kockákra vágott vöröshagymát. Sózzuk, és addig sütjük, míg átlátszóvá nem válnak a hagymadarabkák. Levesszük a lángról, és elkeverünk benne körülbelül egy evőkanálnyi őrölt pirospaprikát. A pulykahúst apró kockákra vágjuk. Rádobjuk a lábasban az alapra, öntünk hozzá 2 evőkanálnyi vizet, és kis-közepes lángon elkezdjük párolni. Közben a savanyú káposztát megkóstoljuk, ha túl savanyúnak érezzük, akkor folyóvíz alatt kicsit átmossuk. Deszkára rakjuk, és egy nagy késsel kicsit átvágjuk (könnyebb enni, ha nem nagyon hosszúak a szálak). Körülbelül tíz perc után ezt is beletesszük a lábasba a babérlevéllel együtt, ha kell, kis vizet öntünk alá. Ügyelünk arra, hogy végig rövid leven tartsuk, mintha pörkölt lenne. Fedő alatt készre főzzük, közben kóstoljuk, szükség szerint sózzuk és borsozzuk. Ha kész, friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

kaloria 580 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.