Gyömbéres-almás sütőtökleves

Hosszában félbevágjuk a megmosott tököt. Kikaparjuk a magjait, meghámozzuk, majd a tökhúst kockára vágjuk. Beletesszük egy fazékba.

Három almát megpucolunk, húsát szintén kockára vágjuk, hozzáadjuk a tökhöz. Félbevágjuk a narancsot, az egyik felének a héját ráreszeljük. A másik felének vékonyan lehántjuk a héját, felcsíkozzuk, félretesszük.

Felöntjük a fazékba tett zöldséget-gyümölcsöt körülbelül egy liter vízzel, megsózzuk, és elkezdjük főzni. Beledobjuk a megpucolt, felszeletelt gyömbért is.

Ha már puha a tök, akkor merülőmixerrel áttörjük. Beállítjuk a sűrűségét: ha hígabban szeretjük, öntünk még hozzá vizet, és összeforraljuk. Belefacsarjuk a narancs levét is, megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.

A megmaradt almát negyedeljük (meghámozni nem kell), kiszedjük a csutkáját. A húsát apró kockára vágjuk. Egy serpenyőben egy-két evőkanálnyi olívaolajat hevítünk, és roppanósra sütjük benne a gyümölcsöt, a végén rádobjuk a csíkokra vágott narancshéjat, és azzal is átforgatjuk.

A kész levest tányérokba szedjük. Mindegyikre kanalazunk a narancshéjas sült almából, és megcsöpögtetjük a tökmagolajjal.

Sütőtökkrémleves párolt körtével

kaloria 150 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink