Gyömbéres répakrémleves karamellizált bébirépával

Félbevágjuk a póréhagymát hosszában, majd felkarikázzuk. A 10 dkg vajat egy fazékban megolvasztjuk. Rádobjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük.

Hozzáadjuk a meghámozott, félkarikára vágott sárgarépát, valamint a felkockázott krumplit. Ráreszeljük a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, pici vizet adunk hozzá, és puhára pároljuk, közben kardamommal még ízesítjük.

Ha már puhák a zöldségek, felöntjük a zöldségalaplével (vagy vízzel), felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Megkóstoljuk, ha szükséges,

Egy serpenyőben pár evőkanál olívaolajat hevítünk. Rádobjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott bébirépát, és időnként megrázva a serpenyőt szép pirosra pirítjuk. A felaprított snidlinggel együtt rászórjuk a leves tetejére.

Turbolyás répaleves

kaloria 260 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink