Félbevágjuk a póréhagymát hosszában, majd felkarikázzuk. A 10 dkg vajat egy fazékban megolvasztjuk. Rádobjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük.
Hozzáadjuk a meghámozott, félkarikára vágott sárgarépát, valamint a felkockázott krumplit. Ráreszeljük a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, pici vizet adunk hozzá, és puhára pároljuk, közben kardamommal még ízesítjük.
Ha már puhák a zöldségek, felöntjük a zöldségalaplével (vagy vízzel), felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Megkóstoljuk, ha szükséges,
Egy serpenyőben pár evőkanál olívaolajat hevítünk. Rádobjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott bébirépát, és időnként megrázva a serpenyőt szép pirosra pirítjuk. A felaprított snidlinggel együtt rászórjuk a leves tetejére.