Tészta
A vajat elmorzsoljuk a sütőporral elvegyített liszttel, a cukorral, a citromhéjjal, egy csipet sóval meg a tojássárgájával, és összegyúrjuk, simára kidolgozzuk a tésztát. Kinyújtjuk, majd egy kivajazott 24 cm átmérőjű gyümölcstortaformába terítjük úgy, hogy pereme is legyen.
Töltelék
A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, félbe vágjuk, majd a
citromlével meg a borral együtt 5 percig fedő alatt pároljuk.
Ezután lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk.
A körtéket koszorú alakban a tésztára helyezzük.
A tojásokat a cukorral habosra verjük. Belekeverjük a lisztet, a gyömbért, a vaníliás cukrot, a tejszínt meg egy csipet sót, majd a masszát a körtére öntjük. A 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Félidőben az apróra vágott vajat rászórjuk a süteményre, így sütjük készre.